Andi Miron

Delia își arată fundul și nu are nicio vină

Da, titlul este cât se poate de serios. ,,123, dai din fund și ai tot ce vrei", ultima piesă a Deliei, despre care am scris aici la scurt timp după ce a apărut, a stârnit rapid multe reacții, care mai de care mai agresive. Conștientizând nebunia ce s-a aprins, Delia a ținut să se justifice prin acest articol. Am vrut să scriu despre articolul ei și despre trepădușii indignați din online, însă am mai așteptat un pic. Iată momentul potrivit!

Fără dar și poate, Delia are o voce bună. Fără niciun fel de dubiu, piesa este o mizerie. Agitația din online și presă a împărțit oamenii în două mari tabere: pro și contra Deliei. Blonda afirmă în articolul ,,Gura bate curul'', că ,,nu-s nici mă-ta, nu-s nici tac-tu, nu-ţi sunt diriginte şi în niciun caz profa de religie". Ei bine, problema este alta. Vina nu-i aparține artistei că este vulgară, nici a mamei care nu poate să stea non-stop după copil ca să-l verifice dacă descarcă filme porno sau dacă se uită clipul Deliei.

Revenind, scriu acest articol abia acum, tocmai pentru că am putut urmări evoluția lucrurilor. Ei bine, subiectul s-a stins, iar clipul Deliei este unul dintre cele mai difuzate pe posturile românești  de muzică. A fost puțin tam-tam și gata...

Și totuși, cine e de vină? Principalii oameni care trebuie trași la răspundere pentru faptul că scot la suprafață mizerii, sunt cei care le promovează, iar mai apoi, CNA-ul.

Înainte să aruncăm cu noroi pe nedrept, în tipa care-și scutură fesele și pentru asta, ,,are tot ce vrea" sau în manelistul care bate femei în direct și în reluare, haideți să gândim de două ori înainte. Cei care promovează mizeria sunt cei care râd pe seama voastră, dându-vă circ și care scapă mereu cu mâinile curate. Zero moralitate. Și nu, scuza că ,,asta se cere'' e o gălușcă pe care o înghit naivii, care nu conștientizează că prostia nu trebui niciodată încurajată.

Răspunderea morală nu o are artistul și chiar nici CNA-ul, pe cât ar trebui să o aibă lighioaiele umane ce promovează circ ieftin. Publicul țintă, format din oameni modești, cu educație precară, tineri care provin din familii dezorganizate, nu au discernământul și tool-urile necesare care să-i ajute să deosebească binele de rău. Ei vor alege mereu ceea ce le este mai la îndemână, adică ceea ce se promovează cel mai mult: manele, kitsch, comportamente abjecte.

Sursa foto: www.a1.ro

Trimiteți un comentariu